Pobjede Slavije i Sloge, remi Slobode MG i Sutjeske

Prva liga RS play-out, posljednje kolo

Pobjede Slavije i Sloge, remi Slobode MG i Sutjeske

D. Vejo

Od sezone 2016/2017 Prve lige Republike Srpske, pobjedama su se oprostili Slavija i Sloga, dok je u Mrkonjić Gradu meč između Slobode i Sutjeske završen bez pobjednika.

Slavija je na svom terenu bila sigurna protiv Zvijezde 09 rezultatom 2:0. Oba pogotka za domaćina postigao je Šćepanović. 

Prvi put, to je uradio u 11. minuti susreta, dok je drugi gol postigao u 58. minuti meča. 

Prava golijada, viđena je u Šamcu. Fenjeraš Borac poražen je pred svojom publikom od dobojske Sloge sa velikih 1:5. Het-trick za goste postigao je Lukić, dok su se po jednom u strijelce upisali Mahmutović i Janković. Jedini gol za Šamčane postigao je Arsić.

Jedini remi u posljednjem kolu, viđen je u Mrkonjić Gradu na susretu Slobode i Sutjeske iz Foče (1:1). Domaćin je poveo u 65. minuti preko Mirkovića, a svega sedam minuta kasnije za izjednačenje i remi pobrinuo se Sekulović.

Sada slijedi pauza, a zatim i početak priprema koji je planiran za dvije nedjelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi