"Pobjedom nad Slobodom popraviti utisak iz meča sa Krupom"

Optimizam u taboru Borca

"Pobjedom nad Slobodom popraviti utisak iz meča sa Krupom"

Fudbaleri Borca u posljednjoj utakmici pred odlazak na drugu prvenstvenu pauzu, u nedjelju od 18 časova, dočekuju ekipu tuzlanske Slobode. Tuzlaci se nakon devet odigranih kola nalaze na istoj brojci kada je u pitanju plasman na tabeli te sa istim brojem bodova, dok je Borac sedmoplasirani sa četiri boda više od nedjeljnog rivala.

Banjalučki crveno-plavi i tuzlanski crveno-crni okršaj na Gradskom stadionu dočekuju u suprotnim raspoloženjima: Borac u nedjeljni susret ulazi nakon poraza protiv Krupe (2:0), dok su Tuzlaci pod komandom novog trenera Slavka Petrovića pred domaćom publikom savladali sarajevski Željezničar, jednog od kandidata za osvajanje šampionske titule, rezultatom 1:0.

"Vjerujem da ekipa spremna i raspoložena ulazi u utakmicu sa Slobodom. Očekuje nas protivnik koji u svom timu ima veoma kvalitetne igrače u fazi napada poput Krpića i Ordagića, ali znamo šta je naš cilj te smo se shodno tome i pripremali cijelu sedmicu", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Borca Zoran Milinković, istakavši da i ovog puta postoje određeni problemi po pitanju igračkog kadra.

"Manju povredu od juče ima Mladen Veselinović, ali vjerujem da ćemo njega imati na raspolaganju za nedjelju, dok je kapiten Boris Raspudić u Sarajevu na predavanjima za sticanje A trenerske licence a vraća se na dan odigravanja utakmice". naveo je Milinković, ne želeći da govori o mogućim ostalim rokadama u timu.

"Vidjećemo, ne bih da prejudiciram, imamo 24 igrača u ekipi, svi su u konkurenciji za meč bez izuzetka. Na teren će istrčati 11 najspremnijih a pred sami meč odlučićemo koji su to igrači", istakao je Milinković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prisutnim novinarima obratili su se i fudbaleri Aleksandar Radulović i Petar Kunić, strijelac pobjedničkog gola u meču osmog kola sa Radnikom, koji su istakli da je ekipa ostala dužna navijačima koji su ispunili 90 posto stadiona u Krupi na Vrbasu, te vjeruju da će se u nedjelju svima njima odužiti pobjedom nad starim rivalom.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije