Pobjedom ovjeriti opstanak u Premijer ligi

Mladost dočekuje Travnik

Pobjedom ovjeriti opstanak u Premijer ligi

D. Kurbegović

Nakon dvije pobjede protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak (Olimpic i Drina) Mladost DK s puno optimizma dočekuje susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će ugostiti ekipu Travnika koja još uvijek ima teoretske šanse da izbori opstanak u društvu najboljih.

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba i menadžer kluba, Ibro Rahimić i igrači Aladin Isaković i Senad Karahmet. 

''Nakon dvije utakmice u kojima smo slavili, želimo nastaviti naš niz i savladati Travnik te tako tri kola prije kraja prvenstva obezbjediti opstanak. Moji igrač su u uzlaznoj formi i igraju sjajno i vjerujem da će sve moje zamisli na terenu sprovesti u djelo i da ćemo slaviti protiv Travničana. Ovom prilikom pozivam naše navijače da proslavimo opstanak u Premijer ligi.'' - rekao je na press konferenciji šef stručnog štaba i menadžer Mladosti Ibro Rahimić. 

Optimizam vlada i među igračima Mladosti, a izjave pred susret s Vezirima dali su kapiten Aladin Isaković i lijevi bočni Senad Karahmet.

''Iako smo odradili sjajan posao u posljednje dvije utakmice, upozorio bih da i u ovom susretu moramo biti maksimalno fokusirani i dati 100% svojih mogućnosti, jer je Travnik veoma neugodan protivnik. Poznajem njihov mentalitet jer sam igrao gore godinu dana. U posljednjem susretu s Veležom postigli su sedam golova. Sedam golova je mnogo da postignete i na treninigu, a trebamo imati u vidu da je Velež mnoge ekipe u ovoj polusezoni namučio pa tako i nas. Cijelu proteklu sedmicu smo radili jako dobro i ako svoju energiju prenesemo na teren u susretu s Travnikom vjerujem da ćemo na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima jer nam i jeste mjesto da budemo među 12 najboljih ekipa BIH naredne godine.'' -rekao je kapiten Mladosti, Aladin Isaković. 

''U susretu protiv Travnika u obzir dolazi samo pobjeda, jer želimo konačno da se riješimo pritiska. Kući igramo jako dobro, posebno u utakmicama u kojima smo pod pritiskom. Vjerujem da ćemo zajedno sa navijačima slaviti jer zaista smo zaslužili da i naredne sezone budemo dio elite.'' -rekao je u svom obraćanju sjajni defanzivac Mladosti, Senad Karahmet. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Travnika igra se u subotu 30. aprila 2016. godine u 17 sati. Meč će suditi Dragan Skakić iz Gradiške sa pomoćnicima Arnelom Novalićem iz Doboja i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva. Za delegata ovog susreta imenovan je Goran Skoko iz Ljubuškog, dok će posmatrač suđenja biti Salem Prolić iz Sarajeva.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi