Počela 'operacija Estonija': Zmajevi odradili prvi trening

Baždarević nije računao na sve igrače

Počela 'operacija Estonija': Zmajevi odradili prvi trening

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeći meč sa Estonijom.

Mehmed Baždarević na večerašnjem treningu u Trening centru FK Sarajevo na Butmiru nije mogao računati na sve fudbalere. Trenirali su: Asmir Begović, Edin Cocalić, Haris Duljević, Mario Vrančić, Senad Lulić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Armin Hodžić, Tomislav Tomić, Emir Spahić, Marin Aničić, Mateo Sušić i Ognjen Vranješ.

Sedmorica reprezentativaca su imala trening u hotelu, dok se očekuje dolazak Milana Đurića, Edina Višće i Ibrahima Šehića. Dok Višća i Šehić na okupljanje stižu večeras, Đurić će se ekipi pridružiti sutra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentativci BiH su na početku treninga nakon uobičajenog istezanja igrali popularne 'ševe' na jednoj polovini terena, dok je druga grupa od četiri fudbalera (Vrančić i Duljević protiv Cocalića i Lulića) igrala igru koju zovu 'tenis'. Asmir Begović je trenirao individualno pod vodstvom Adnana Guše i Ese Ibrahimovića.

Ovaj lakši trening je protekao u dobroj atmosferi i, što je najvažnije, nije bilo povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije