Počela ugradnja grijača na Bilinom Polju
Fotografije preuzete za nkcelik.ba

Prvi stadion u BiH sa grijačima terena

Počela ugradnja grijača na Bilinom Polju

A. Haznadarević

Radovi na terenu Bilinog Polja se nastavljaju, a na red je došlo i postavljanje grijača u teren, nakon čijeg će postavljanja stadion NK Čelik postati jedini tako savremeno opremljen stadion u državi.

Nakon što je finalizirano postavljanje najsavremenijeg drenažnog sistema, na teren Bilinog Polja postavljaju se kablovi za grijanje terena.



Plan je da se ukupno postave tridesetdva kilometra kabla, a nakon toga uslijedit će nasipanje zemlje na koju će se u finalnoj fazi postaviti trava koja će biti dostavljena iz Austrije.

Osim renoviranja terena, bit će postavljene nove klupe za rezervne igrače, golovi, ograda koja dijeli teren od tribina, te će biti postavljen novi zvučni sistem.

Prema najavama izvođača radova, svi radovi bi trebali biti završeni do 5. avgusta, a to bi trebalo značiti da će teren biti u potpunosti spreman za prvi kvalifikacioni susret fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u kojem će izabranici Safeta Sušića dočekati reprezentaciju Latvije 11. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.