Vule Trivunović nakon jučerašnje utakmice

"Počeli smo vjerovati u svoj kvalitet, to nam se isplatilo"

D. Kurbegović

Defanzivci Sarajeva Amer Dupovac i Vule Trivunović kreirali su vodeći pogodak bordo tima na prvom finalnom susretu Kupa BiH protiv Čelika. 

Trivunoviću je pripala uloga strijelca, a nakon utakmice bio je sretan i zadovoljan.

„Ulog je bio veliki. Finale Kupa svoje države kruna je svakog igrača. Ovo je i za nas i za Čelik velika prilika da izborimo Evropu. Bili smo svjesni šta nas čeka jer smo ovdje igrali prvo kolo proljeća i znali smo kakva je protivnik ekipa. U zadnje vrijeme smo promijenili potpuno svoj pristup prema igri, počeli smo vjerovati u svoj kvalitet što dolazi do izražaja. Pred derbi sam rekao da ova ekipa nažalost tek sad pokazuje igrački kvalitet. Lijep ambijent, lijep teren i dobri uslovi za igru. Ne želim biti prepotentan, ali mislim da smo mi 80 posto već riješili pitanje naslova,“ izjavio je Trivunović koji je priznao da nije očekivao pobjedu od 2:0:

„Očekivali nismo, ali se sigurno jesmo nadali. U Motaru smo pobijedili Zrinjski koji je također kvaliteta tim, a u gostima smo savladali i Travnik. Probili smo tu barijeru, sada nam je svejedno gdje igramo jer smo počeli vjerovati u sebe.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Za deset dana slijedi revanš na Koševu, a Trivunović je optimista i pred taj meč.

„Opet ćemo ući sa maksimalnim pristupom. Posljednja je utakmica ove sezone pred navijačima i nadam se da ćemo zajedno sa njima slaviti pobjedu,“ dodao je Trivunović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.