Počelo okupljanje kadetske reprezentacije BiH
N/FSBiH

U hotelu Park u Vogošći

Počelo okupljanje kadetske reprezentacije BiH

U hotelu "Park" u Vogošći danas je počelo okupljanje kadetskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine. 

Sa igračima koji su pristigli danas selektor Sakib Malkočević i njegovi pomoćnici su održali sastanak, a očekuje se da ekipa sutra bude kompletna.

"Zbog obaveza prema klubovima neki igrači još nisu tu, ali sutra očekujem da svi budu na treningu. Pozvali smo 22 igrača. Ima tu igrača koji su roviti i koji su duže pauzirali, te smo iz predostrožnosti pozvali više igrača, kako bismo 18 najspremnijih poveli u Moldaviju", rekao je Malkočević i dodao:

"Do polaska na kvalifikacioni turnir treniraćemo u Vogošći dva puta dnevno. Radićemo najviše na taktičkom planu. Trudićemo se da napravimo pozitivnu atmosferu pred kvalifikacije."

Prokomentarisao je selektor i šanse našeg tima na turniru.

„Grupa je teška, ali cilj ove generacije, kao i svih prethodnih, je prolazak u Elitni krug. Pratili smo naše protvnike i neće biti lako. Nismo imali mnogo vremena da se bolje spremimo. Dvije pripremne utakmice protiv Italije su nam pokazale da moramo još da radimo sa ovom ekipom. Važno nam je da prođemo grupu i onda bi imali više vremena sa se spremimo i eventualno dopunimo selekciju. Svi smo tu sa istim cilje. Mi u stručnom štabu, kao i igrači daćemo sve od sebe da se plasiramo u Elitni krug kvalifikacija.“

Bh kadeti će se sutra u Zenici družiti sa učesnicima manifestacije Grassroots dan, a u 16.00 sati će odraditi trening u Vogošći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi