Počeo SAŠK Napretkov "Božićni turnir"

Počeo SAŠK Napretkov "Božićni turnir"

E. Škorić

U dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu danas je počeo 18. božićni međunarodni malonogometni turnir "Sarajevo 2010".

Na tradicionalnom turniru učestvuje osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U A-grupi  su Bosna (Sarajevo), Željezničar, Split i GOŠK (Gabela), dok su u B-grupi Sarajevo, Čelik, Zadar i SAŠK Napredak.

U prvom meču Bosna je u okviru A-grupe pobijedila GOŠK sa 12:3, dok su u drugom meču u grupi Željezničar i Split odigrali neriješeno 6:6.

U okviru B-grupe u prvom kolu su Sarajevo i SAŠK Napredak odigrali 8:8, dok se u drugom meču sastaju Čelik i Zadar.

Drugo kolo turnira bit će odigrano poslijepodne, a sastaju se: GOŠK - Split (15.15), SAŠK Napredak - Zadar (16.15), Bosna - Željezničar (17.15) i Sarajevo - Čelik (18.15).

U nedjelju je na rasporedu treće kolo i susreti za plasman. Meč za treće mjesto bit će odigran u nedjelju u 16, a finale u 17 sati.

Organizatori turnira su SAŠK Napredak i HKD Napredak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.