Početak emitiranja programa u petak 11.11. u 18h

Al Jazeera Balkans

Početak emitiranja programa u petak 11.11. u 18h

Sponzorski tekst

Gledaoci će moći pratiti program ove globalne informativne mreže koja počinje sa emitiranjem iz centralnog studija u Sarajevu te regionalnih centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju preko kablovskih i IPTV operatera, satelita EutelSat i zemaljskog signala u BiH.

BH operateri: Logosoft, HS, M&H, VKT Net, BHB Cable, CATV MV, BH Telecom-Moja TV, ASK Ilidza, Telemach, Art Net, Elta Kabel , Telrad i Total TV.

Na satelitu:
Satelit: W3C 16°E (EUTELSAT)
RX Freq: 12676 Mhz
Symbol Rate: 2800
MODCOD: 4PSK FEC 3/4
Polarisation: POL X (horizontalna)

Live stream preko našeg web portala: http://balkans.aljazeera.net/

Kada u petak Al Jazeera Balkans počne sa emitiranjem, postat će prvi program ove globalne mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog, te ukupno 25. program ove globalne mreže.

Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al jazeera Balkans će gledaocima u regionu donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regionu izvještavati gledaocima u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic program.

Šest sati lokalno produciranih vijesti, intervjua, komentara i analiza, te kvalitetan dokumentarni program koji će Al Jazeera Balkans emitirati, predstavljaju početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regionu.

Radeći pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane", Al Jazeera Balkans će svojim neovisnim i nepristrasnim izvještavanjem donositi neispričane priče. Sportsku redakciju Al Jazeera Balkans sačinjavaju: Mustafa Radončić, Stipe Sladoljev i Ibrahim Muratović.

Goran Milić – Direktor vijesti i programa, je povodom početka emitiranja izjavio: “Nemojte da brojite koliko je minuta bilo ovog jezika, a koliko onih drugih. Govorit ćemo hrvatskim, srpskim, bosanskim i crnogorskim, sve drugo ćemo prevoditi na jedan od ova četiri jezika. Jednoga će dana biti više srpskoga, drugoga dana nekog drugog jezika, vodit ćemo računa o balansu ali nećemo biti taoci nijedne jezične diktature. To je logika Al Jazeere kao kompanije. Inače, kad bi Al Jazeera English koristila samo besprijekorni engleski, nikada ne bi dobila najviša međunarodna priznanja za profesionalizam u domeni vijesti i izvještavanja. Da je u Libiji ili Egiptu, umjesto izvještača s arapskim ili indijskim naglaskom, čekala profesora engleskog s Oxforda, ne bi dobila nagradu Columbia University, ne bi Hllary Clinton rekla da je Al Jazeera pobijedila američke i britanske news servise.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije