Baždarević nakon meča

"Podbacili smo svi, ja i oni sa mnom"

Fudbaleri BiH večeras su u Briselu poraženi od Belgije sa visokih 4:0.

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević bio je nezadovoljan nakon meča te je poručio da smo imali dosta grešaka, te da je nedostajalo agresivnosti.

"Mislim da ono što smo vidjeli na terenu, našoj ekipi je nedostajalo svega. Agresivnosti, borbenosti i puno tehničkih grešaka bez da smo napadnuti. Na ovakvom nivou se to ne smije desiti. Zaslužena pobjeda. Imali smo par šansi gdje smo mogli spasiti rezultat. Iako su bolji, mi smo promašili našu utakmicu. Ima dana kada to jednostavno izgleda ovako" rekao je Baždarević pa nastavio:

"Sigurno da promijenio neke stvari kada vidim kako se završilo. Željeli smo igrati s onima koji su u najboljoj formi. Željeli smo im napraviti probleme. Za ovakav nivo, mora biti više agresivnosti. Griješili smo u najjednostavnijim stvarima. Pogriješili smo svi, generalno. Smatrali smo ovaj meč kao džoker. Znamo da je meč protiv Kipra taj koji ne smijemo promašiti. Ovo moramo zaboraviti i spremiti se za Kipar. Igrači od kojih smo najviše očekivali, nisu bili na nivou. Također, kolektivno smo imali veoma ružno večer. Uvjeren sam da smo mogli igrati bolje protiv Belgije, ali to se nije desilo. Moramo biti skoncentrisati za naredni meč".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi