Podgrmeč i Kiseljak dijele prvo mjesto, remi Novog Travnika

Druga liga FBiH grupa Zapad

Podgrmeč i Kiseljak dijele prvo mjesto, remi Novog Travnika

S. Mlaćo

Nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta novi su lider prvenstva u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Izabranici Benjamina Ključanina savladali su u gostima Slogu iz Bosanske Otoke sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je Ajdin Šarčević pogotkom u 83. minuti.

Rudar je u Han Bili remizirao protiv NK Novi Travnik 1:1, a domaći su poveli u 39. minuti preko Muza Alihodže. Bod gostima donosi pet minuta prije kraja sa 11. metara Amir Baručija.

Krajina je savladala Radnik rezultatom 2:0, a Vitez je nadigrao Bratstvo 3:1.

Brekovica 78 je slavila u Bužimu protiv Viteza sa minimalnih 1:0,  a Kiseljak je istim rezultatom nadigrao Busovaču na svom terenu, te tako ostao na diobi prvog mjesta sa Podgrmečom.

Ključ je sa visokih 3:0 nadigrao Krajišnik iz V. Kladuše.

Podgrmeč i Kiseljak imaju po 13 bodova, dok dva manje imaju Novi Travnik i FK Vitez. Na dnu je Vitez iz Bužima sa tri boda, te Krajišnik sa četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi