Podjela bodova? U posljednja 24 susreta PL bez remija

Ovakve stvari su raritet

Podjela bodova? U posljednja 24 susreta PL bez remija

A. Beganović

Danas i sutra su na rasporedu utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrano nekoliko derbija, a najzanimljivije bi moglo biti u Bijeljini, Sarajevu i Tuzli gdje će se sastati Radnik - Široki Brijeg, Olimpic - Sarajevo, te Sloboda i Zrinjski.

Pored pomenutih susreta sastaju se još Velež - Rudar, Željezničar - Slavija, Mladost - Čelik, Vitez - Borac, te Drina - Travnik, a svakako će biti zanimljivo vidjeti da li će ijedan susret završiti bez pobjednika.

Naime, posljednja tri kola, odnosno u posljednja 24 premijerligaška susreta nije bilo remija, što se u dosadašnjem dijelu sezone nije dešavalao, a takvih slučajevi rijetko se dešavaju u fudbalskim šampionatima širom planete.

Posljednji susret u kojem nije bilo pobjednika na premijerligaškim terenima  je onaj iz 11. kola kada su u Lukavici  bodove podijelili Slavija i Široki Brijeg. Radi se o susretu 11. kola koji je završio bez golova i jedini je meč okončan podijelom bodova u pomenutom kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije toga, odnosno u prvih 10 kola ukupno ssu 23 susreta završila bez pobjednika. Dakle, u prvoj trećini prvenstva prosječno su po kolu 2.3 susreta završavala bez pobjednika, dok je u prethodna četiri kola samo jedan meč završen podjelom bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.