Podmlađeno Goražde nadigralo Turbinu, Sadiković zadovoljan

Goraždani slavili sa 2:0

Podmlađeno Goražde nadigralo Turbinu, Sadiković zadovoljan

A. Beganović

U okviru 28. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine podmlađena ekipa Goražda na domaćem terenu je nadigrala Turbinu (2:0), koja će najvjerovatnije preseliti u niži rang.

Iako je prije 20-ak dana ostao bez gotovo cijelog prvog tima, trener Goražda, Denis Sadiković, uspio je formirati dobitnu kombinaciju. Mlada ekipa Goražda, predovđena Sadikovićem, nadigrala je goste iz Jablanice i zasluženo je na svoj konto upisala nova tri boda.

"Mislim da je susret opravdao očkivanja. Bilo je dosta dobrih poteza, a na kraju smo zasluženo slavili. Pobjeda nam mnogo znači jer je naša ekipa trrenutno jedna od najmlađih u ligi, pa svaki trijumf dodatno dobija na težini. Turbina je pri dnu tabele, ali uopšte nije naivna ekipa", za SportSport.ba je istakao trener Goražda Denis Sadiković.

"Kada sam stigao u Goražde šanse za plasman u Premijer ligu su bile izgubljene. Čelnici klubu se odlučili zahvaliti na saradnji mnogobrojnim igračima, a a ja sam dobio zadatak da sezonu privedem kraju sa podmlađenom ekipom. Želimo vidjeti na koga od ovih igrača možemo računati u narednoj sezoni i mislim da ima dosta potencijala, samo treba zasukati rukave i kvalitetno raditi. Uz par kvalitetnih, naglašavam kvalitetnih igrača ova ekipa u narednoj sezoni se može boriti za ulazak u Premijer ligu", dodao je Sadiković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde u narednom kolu gostuje u Kaknju.

"Idemo na noge Rudaru i u Kaknju očekujem lijepu fudbalsku predstavu. Igrat ćemo za gol više i siguran sam da ćemo pružiti dobru partiju. Nismo pod pritiskom, kao ni Rudar, tako da bismo svi zajedno mogli uživati u dobroj fudbalskoj predstavi", zaključio je Sadiković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.