Podrinje i Napredak odlučuju o prvaku

Slijedi rasplet

Podrinje i Napredak odlučuju o prvaku

M. Jakovljević

U nedjelju se igraju utakmice 28. kola Druge lige RS, grupa istok, a derbi se igra u Janji gdje domaće Podrinje dočekuje lidera, ekipu Napretka iz Donjeg Šepka.

Pobjednik će vjerovatno postati i novi član Prve lige RS. Drugi derbi  se odnosi na borbu za opstanak gdje predposljednji Rudar u Ugljeviku dočekuje Iličku iz Brčkog od koje ima tri boda manje i pobjedom  ostaje u igri za očuvanje statusa u ovom rangu.

Od ostalih susreta pažnju privlači meč u Rogatici, gdje domaća Mladost čeka ekipu Jedinstva iz Brčkog i samo pobjeda može nešto da znači.

Ostali susreti se igraju samo za prestiž. Slobodna Sloga Junajted.

PAROVI  28   KOLA: 

UGLJEVIK: Rudar-Ilićka, BRČKO: Lokomotiva-Radnički, SOKOLAC: Glasinac 2011-Mladost(BS), JANJA: Podrinje-Napredak, GACKO: Mladost-Proleter, BRODAC: Jedinstvo-Famos, ROGATICA: Mladost-Jeduinstvo(BČ)

TABELA:

Napredak 53, Podrinje 51,Famos 46,Mladost(BS) 40, Sloga Junajted i Proleter  35, Jedinstvo(BR), Jedinstvo(BČ)  34, Mladost(G) 33, Glasinac 2011  32, Ilička 30,Radnički 29, Mladost(R) 28 Rudar 27, Lokomotiva 25 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi