Podrinje na vrućem terenu kod Sloge Junajted

Mečevi 29. kola Druge lige RS - Grupa Istok

Podrinje na vrućem terenu kod Sloge Junajted

M. Jakovljević

U nedjelju se igraju utakmice pretposljednjeg 29. kola u Drugoj ligi RS. 

Nekoliko utakmica će biti u centru pažnje, što se tiče borbe za prvaka a i za opstanak.

Vodeće Podrinje gostuje na vrućem terenu "Tombak" kod Sloge Junajted a pobjedom Janjarci bi otvorili vrata Prve lige RS.

Drugoplasirani Napredak je favorit protiv Glasinca 2011 i čeka kiks Podrinja.

Što se tiče borbe za opstanak derbi se igra u Rogatici, gdje domaćin Mladost čeka fenjeraša Rudara iz Ugljevika. Bodovi mogu biti spasonosni i jednima i drugima u slučaju pobjede.

Ista konstatacija važi i za susret Ranički-Ilička koji se igra u Karakaju i gdje je pobjednik krajnje neizvjestan.

PAROVI 29 KOLA: ROGATICA: Mladost-Rudar,  BRČKO: Jedinstvo-Jedinstvo(BR), VOJKOVIĆI: Famos- Mladost(G),, BIJELJINA: Sloga Junajted-Podrinje,  DONJI ŠEPAK: Napredak-Glasinac 2011, BOGUTOVO SELO: Mladost-Lokomotiva,  KARAKAJ: Radnički-Ilička

Slobodan Proleter iz Dvorova.

TABELA:  Podrinje 54, Napredak 53, Famos 46,Mladost(BS) 40,Jedinstvo(BR)  37, Mladost(G) 36, Glasinac 2011, Sloga Junajted, Proleter 25, Jedinstvo(BČ) 34,Ilička 33, Mladost(R) 31,Radnički  29, Lokomotiva 28, Rudar 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti