Podrinje sve bliže Prvoj ligi Republike Srpske

Kolo prije kraja Podrinje ima bod prednosti

Podrinje sve bliže Prvoj ligi Republike Srpske

M. Jakovljević

Kompletirano je 27. kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, a na korak do plasmana u Prvu ligu nalazi se ekipa Podrinja iz Janje.

Fudbaleri Podrinja su na vrućem terenu "Tombak" savladali Slogu United rezultatom 3:2. Dva pogotka za Podrinje postigao je Vuković, dok se u listu strijelaca upisao i Đurić. S druge strane strijelac oba pogotka za Slogu United bio je Ostojić.

Do pobjede u 27. kolu stigao i Napredak koji je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladao Glasinac, pa je tako ostao u borbi za plasman u viši rang. Pogodak vrijedan tri boda za Napredak je postigao Jevtić.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Istok:

Kolo prije kraja Podrinje ima 57, a Napredak 56 bodova. U posljednjem 28. kolu Podrinje će pred svojim navijačima snage odmjeriti sa Proleterom, dok Napredak gostuje u Brčkom kod Lokomotive.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi