Podržimo SFK 2000 u Ligi prvaka

Otvoreno pismo

Podržimo SFK 2000 u Ligi prvaka

E. Škorić

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo ponovo će braniti čast Bosne i Hercegovine u Evropi.

One su opet izborile plasman u Ligi prvaka i ponovo će s ponosom predstavljati i klub i zemlju iz koje dolaze na evropskoj sceni, ali ovaj put žele trenutak pažnje, pa njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

Kada pogledate koliko je zapravo dug vremenski period od petnaest godina, zapitate se gdje ste bili tada? Upravo tada, kolektiv SFK 2000 Sarajevo je izabrao put uspjeha i ponosno možemo reći, petnaest godina poslije, isto toliko (15) trofeja prvakinja Bosne i Hercegovine pune vitrine našeg Kluba.  Mi smo jedan mali, ali zdravi kolektiv koji je uspio opstati i preživjeti uz dobar rad, trud i ljubav ljudi koji ga čine.

SFK 2000 Sarajevo je najuspješniji ženski fudbalski tim u povijesti bosanskohercegovačkog sporta. Brojci od petnaest titula prvakinja BiH treba dodati i četrnaest pehara pobjednica Kupa, te brojna kolektivna kao i individualna priznanja za naše igračice i trenereice. Naročito smo ponosne što okosnice reprezentativih selekcija čine igračice i trenerice iz našeg pogona, a treba biti iskren i reći kako i ne bi, kada SFK 2000 Sarajevo iz godine u godinu pravi vrhunske rezultate i u UEFA Ligi prvaka za žene.

Jedno od najvećih priznanja za naš kolektiv stiglo je krajem 2016. godine, kada je Klubu dodjeljenja Plaketa Grada Sarajeva, kao potvrda višegodišnjeg uspješnog rada, te najbolje moguće promocije van granica Bosne i Hercegovine, obzirom da je SFK 2000 Sarajevo kolektiv koji njeguje vrijednosti poštovanja, fair play-a i pobjedničkog duha u svim našim selekcijama.

Ove godine dalje NE MOŽEMO SAMI i smatramo da poslije toliko vremena i uspjeha, potrebna nam je podrška. Želimo sačuvati tim!  Želimo napraviti još bolje rezultate!  Želimo da i vi budete dio naših uspjeha i da zajedno apelujemo na sve kako bismo doprinijeli razvoju sporta u Bosni i Hercegovini. Mi možemo biti još mnogo bolje ali samo ako ste svi uz nas!

U ovoj, 2017. godini mnogi izazovi i teški protivnici su ispred nas, a obzirom da smo najpoznatiji i najbolji ženski fudbalski klub u regionu, želimo da ove godine napravimo i pomake u našim uspjesima. Smatramo da je došlo vrijeme da se adekvatno prepozna i vrijednuje nevjerovatan uspjeh kolektiva SFK 2000 Sarajevo. Želimo da i vi budete dio naše uspješne priče, te Vam ovim putem nudimo priliku da uspostavimo saradnju, koja će doprinijeti razvoju ženskog fudbala i uopće razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Ženski fudbal se nalazi u središtu velike ekspanzije i popularizacije u Evropi, gdje već ima profesionalan i vrhunski status. Neminovno, taj staus će poprimiti i u našoj državi, a to otvara veliki prostor i mogućnost za promociju. SFK 2000 Sarajevo je sve više i više među glavnim temama bh. spora u različitim elektronskim i printanim medijima. No, cjelokupna situacija u društvu onemogućava pravilan razvoj našeg kluba, te smatramo da ste Vi jedna od 50 firmi, koja posjeduje dokazanu društvenu odgovornost, te je spreman izdvojiti  iznos od 1.000 KM kao simbol podrške mladima koji žele na svoj način, pošteno i uz puno ljubavi, predstavljati sport i našu državu na predstojećem takmičenju UEFA Women's Championes League koja nam stiže za ne punih mjesec dana. 

Cilj našeg projekta jeste da obezbijedimo stipendije za mlade fudbalerke, koje će na najbolji način predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu na predstojećim utakmicama UEFA Lige prvaka za žene, a zajedničkim naporima i angažmanom ćemo ovim sjajnim djevojkama ostvariti san igranja među evropskom elitom. Mi ćemo obezbijediti pola iznosa za stipendije od nagrada za uspjehe kroz takmičenja, a Vas molimo da budete prijatelji i da pokažemo da u ovoj sivoj situaciji u BiH ima i onih koji donose tračak svjetlosti.

SFK 2000 Sarajevo će kao znak zahvalnosti i podrške sportu i djevojčicama u fudbalu, ponuditi reklamni prostor putem svih kanala komunikacije. Vjerujemo da  će ovaj put pobijediti naša istrajanost i vjera da jos postoje oni koji zaista nagrađuju dobar rad. Sport je najbolji Ambasador naše države, a svi mi možemo doprinijeti da on bude kvalitetniji."

https://www.youtube.com/watch?v=AybygfR5_cU

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi