Kapiten i najbolji strijelac reprezentacije BiH

Pogledajte večerašnji trening Edina Džeke

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH večeras je odradila posljednji trening pred sutrašnju, možda i odlučujuću utakmicu kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Selektor Mehmed Baždarević ima mnogo problema sa sastavljanjem ekipe, Muhamed Bešić ima kaznu zbog crvenog kartona, Sead Kolašinac, Tino Sušić i Ermin Zec jučer su otpali zbog povreda, dok je upitan i sutrašnji nastup našeg najboljeg strijelca i kapitena Edina Džeke.

Najbolji strijelac naše reprezentacije u historiji večeras je u Trening centru u Zenici odradio kompletan trening, a  stručni štab, igrači, te navijači se nadaju da bi sutra mogao biti u konkurenciji za ekipu.

Ne treba govoriti koliko je Džeko za igru reprezentacije BiH bitan samo pojavom na terenu, a o igrama i golovima da ne govorimo. Ako sutra Mehmed Baždarević na raspolaganju bude imao našeg kapitena, uz golgeterski raspoloženog Ibiševića, onda bi mnogo bliže bili cilju, a to je sigurno pobjeda i tri boda protiv veoma jakog Velsa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U video prilogu pogledajte kako je kapiten reprezentacije BiH večeras trenirao u bazi Zmajeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.