Pokrenut disciplinski postupak protiv NK Bosna Visoko

Zbog nesportskog ponašanja

Pokrenut disciplinski postupak protiv NK Bosna Visoko

M. Šljivak

Komisija za Takmičenje NS Federacije BiH pokrenula je postupak protiv NK Bosna Visoko zbog nesportskog ponašanja u utakmici 11. kola Prve lige protiv Zvijezde u Gradačcu.

Nezadovoljni suđenjem ekipa iz Visokog je u finišu meča protiv Zvijezde sjela na teren i nisu željeli aktivno da učestvuju u igri, što je za NS FBiH okarakterisano kao nesportski čin kojim su prekršili načela fair-playa i ugledu nogometnog sporta.

Tako je Komisija za takmičenje pokrenula disciplinske prijave protiv velikog broja članova NK Bosna među kojima su igrači i članovi stručnog štaba.

Savez je pokrenuo postupke protiv sljedećih osoba:

 - Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

 - Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 - Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača  da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 - Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

 - Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 - Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 - NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.

Također, NSFBiH zatražio je od NK Svatovac da dostavi konkretne dokaze u vezi sa iznešenim tvrdanjama u zvaničnom saopštenju kluba uz upozorenje da klub može snositi disciplinske sankcije zbog iznošenja neistina, vrijeđanja i klevetanja u slučaju nedostavljanja konkretnih dokaza o navodnim počinjenim disciplinskim prekršajima i protivpravnim radnjama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi