Poljaci pitali Burića da li bi branio u dresu Poljske

Zeničanin je bio jasan

Poljaci pitali Burića da li bi branio u dresu Poljske

Jasmin Burić, povremeni golman bh. reprezentacije, početkom marta postao je zvanično državljanin Poljske. 

Zeničanin u tamošnjem prvoligašu Lechu brani od 2009. godine. Sa klubom iz Poznana je do sada osvojio nekoliko trofeja, uključujući i dva naslova prvaka, a za lojalnost koju je pokazao u proteklom periodu navijači i čelnici Lecha imaju samo riječi hvale. 

Burić je u nekoliko navrata isticao da nema namjeru da mijenja sredinu i da je voljan da ostane u Poljskoj da živi i nakon karijere. a kako se u ovoj zemlji ne bi vodio kao stranac, nedavno mu je uvažen zahtjev za sticanje poljskog državljanstva. Stvari na kojima je zasnovao svoj zahtjev su to što u ovoj zemlji živi punih osam godina i tečno govori poljski jezik.

"Poljsko državljanstvo meni mnogo znači. Ne samo u poslovnom, nego i privatnom životu. Meni i mojoj porodici daje više mogućnost da ovdje planiramo život mirno", kazao je Burić za tamošnje medije. 

Zahtjev za poljsko državljanstvo Burić je podnosio i ranije, međutim...

"Prethodno je zahtjev bio odbijen, a da je opet došlo do toga, bio bi problem. Morao bih pričekati još pet godina. Srećom, dobro se završilo i sada na sve gledam pozitivno." 

Iako je Burić već imao priliku priliku braniti za BiH, novinari u Poljskoj su ga pitali da li razmišlja o tome da u budućnosti bude reprezentativac Poljske.

"O tome nisam nikada razmišljao. Istina je takva da ako ne igram redovno u Lechu, ne dolaze ni pozivi iz BiH. U mojoj rodnoj zemlji na golmanskoj poziciji je broj jedan Asmir Begović", istakao je Burić. 

Prije nego što je došao u Poljsku, odnosno u Lech, Burić je branio za Čelik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi