Popović: Dat ćemo sve da tri boda ostanu u Gradišci

Desni bek Kozare pred susret s Borcom

Popović: Dat ćemo sve da tri boda ostanu u Gradišci

D. Vejo

Jedan od najmlađih timova u Prvoj ligi Republike Srpske jeste Kozara iz Gradiške, koja pod dirigentskom palicom Velimira Stojnića igra dosta kvalitetan fudbal ove sezone. 

Iako su ih u početku mnogi otpisali iz razloga što liga broji četiri prošlogodišnja premijerligaša crveno-bijeli su pokazali zube. Pred svojom publikom i na svojoj travnatoj podlozi, gotovo su nepremostiva prepreka za mnoge klubove. Jedan od onih koji je svojim igrama doprinjeo Kozari svakako je Mile Popović, desni bek koji briljira u dresu tima iz grada na Savi.

Za njega i njegove saigrače, predstoji derbi s ekipom Borca iz Banja Luke. Ogroman respekt imaju prema lideru, ali također znaju šta je njihov cilj.

"Borac je dobra ekipa, iskusna i imaju veliki fond igrača, ali sutra dolaze oslabljeni. Teren je težak i sigurno da će biti problema u igri kako tehnički tako i fizički. Najveća prijetnja dolazi od Delića koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao koliko dobro izvodi prekide. Moramo biti pametni, skoncentrisani i ne praviti bespotrebne faule koji bi mogli ugroziti naš gol. Igor Makitan ima crveni karton što je sigurno otežavajuća okolnost za nas. Ali dat ćemo sve od sebe za cilj, a to je da tri boda ostanu u Gradišci", rekao je za SportSport.ba fudbaler Kozare, Mile Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi