Popović: Gosti su opasni, ali kvalitet je na našoj strani

Mlada reprezentacija BiH dočekuje Kazahstan

Popović: Gosti su opasni, ali kvalitet je na našoj strani

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija sutra će na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu dočekati vršnjake iz Kazahstana u okviru drugog kola kvalifikacija U-21 selekcije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Darka Nestorovića u prvom su kolu doživjeli poraz od Norveške u gostima, ali nadaju se da bi se sutra pobjedom nad Kazahstancima trebali vratiti na pravi kolosijek. Atmosfera u reprezentacija je odlična, te su svi igrači uvjereni u uspjeh.

Ofanzivac Čelika 21-godišnji Marin Popović ponovo se našao na spisku mlade reprezentacije, a prema najavama sutra bi trebao dobiti određenu minutažu. Uoči utakmice protiv vršnjaka iz Kazahstana optimista je glede konačnog ishoda.

"Ne može se više niko podcijeniti u nogometu, svi napreduju, svi igraju nogomet i malo opuštanje dovodi do iznenađenja. Mi smo startovali porazom u Norveškoj, ali vjerujemo da sutra možemo ostvariti prvu pobjedu. Imamo informacije o našim protivnicima, nekoliko igrača igra u Njemačkoj, dok je većina igrača iz domaće lige. Vidjeli smo da je Astana prošla u grupnu fazu Lige Prvaka tako da moramo respektovati goste, koji su opasni, ali sam uvjeren da je kvalitet na našoj strani", nada se ofanzivac Čelika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Po najavama sutra će zauzeti mjesto na desnom krilu.

"Ne znam hoću li sutra dobiti priliku za igru, ja sam naravno spreman, a prije svega čast mi je što sam ponovo pozvan u reprezentaciju, jer je to sigurno san svakog igrača. Ako dobijem priliku dat ću svoj maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Ova selekcija ima ogroman potencijal i sjajne igrače, koji igraju u ozbiljnim klubovima u Evropi. Iako nam je grupa poprilično teška, vjerujem da se možemo sa svakom selekcijom iz naše grupe nositi, te uz malo sreće napraviti iznenađenje i završiti među prve dvije selekcije u grupi", nada se Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.