Popović: Pobjedom ovjeriti opstanak

Slavija čeka Široki

Popović: Pobjedom ovjeriti opstanak

M. Šljivak

Serija očajnih rezultata ovog proljeća dovela je fudbalere Slavije na ivicu ambisa. 

U preostala dva kola momčad iz Lukavice mora da osvoji tri boda. To neće biti lako, jer u goste im dolazi Široki Brijeg, a ovu sezonu će zaključiti u Zvorniku.

"U teškoj smo poziciji, jer igračima je poljuljano samopouzdanje, a nemamo mnogo vremena za neke dublje rezove. Jednostavno moramo da se izdignemo iznad svih problema, da zbijemo redove i da pobijedimo Široki Brijeg", kratko je najavio utakmicu trener Milan Gutović, koji bi trebalo da bude spasilac u finišu sezone.

Igrači Slavije utakmicu protiv širokog Brijega dočekuju pod velikim pritiskom, jer pravo na kiks više nemaju.

"Ova utakmica je ključna i svi smo svjesni njene važnosti. Sve kapacitete ćemo usmjeriti prema Širokom Brijegu, jer drugog izbora nemamo. Vjerujem da će sve uroditi plodom i da ćemo se na kraju radovati pobjedi i opstanku. Pobijedit ćemo Široki i ovjeriti opstanak", kazao je Goran Popović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stručni štab u ovom meču neće moći da računa na Damira Rovčanina, koji ima žute kartone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.