Popović: U Gabeli nam igra samo pobjeda

Napadač Metalleghea BSI za SportSport.ba

Popović: U Gabeli nam igra samo pobjeda

S. Mlaćo

Nogometaši Metallegha BSI iz Jajca sutra će u Gabeli protiv domaćeg Goška odigrati jednu od najvažnijih utakmica u drugom dijelu sezone Prve lige Federacije. 

Jajčanima su bodovi prijeko potrebni da bi ostali na prvom mjestu i održali prednost na najvećim rivalom Zvijezdom iz Gradačca.

Nebojša Popović zbog tri žuta kartona propustio je subotnji duel svog tima protiv Budućnosti iz Banovića (1:0), ali će sutra u Gabeli predvoditi napad popularnih Kraljeva protiv kluba čiji je dres nekada i nosio.

"Nama igra samo pobjeda tako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Znamo da neće biti lako jer Gošk ima jako dobru ekipu, posebno kući. Našu šansu vidim u formi koja se diže iz utakmice u utakmicu, što pokazuju i rezultati", ističe Popović za SportSport.ba te dodaje.

"U preostala tri kola moramo sve pobijediti kako bi ostvarili naš cilj, a to je Premijer liga, što smo igrama kroz cijelu sezonu  i pokazali da zaslužujemo. Bio bi to ogroman uspjeh za naš klub i sve Jajčane", kazao je 24-godišnji napadač  koji se ove sezone sedam puta upisao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim Popovića, šef stručnog štaba Nermin Bašića na raspolaganju će imati i Armina Helvidu te Rijada Pljevljaka, ali će zbog tri žuta kartona izostati Ersan Rovčanin i Elvis Bibić. Već ranije na raspolaganju treneru Bašiću nije ni najbolji strijelac tima Amil Dilberović koji će odustvovati sa terena zbog povrede križnih ligamenata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi