Poraz lidera u Srebreniku, remi u derbiju Sloge i Bosne
Foto: Facebook (FK Bosna Kalesija)

Druga liga Sjever, 19. kolo

Poraz lidera u Srebreniku, remi u derbiju Sloge i Bosne

M. Šljivak

Ovog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Druge lige Sjever, a ono što treba izdvojiti je novi poraz lidera Bosne iz Mionice.

Bosna je u ovom kolu gostovala kod Gradine u Srebreniku, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu s minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Haris Ibrić u 32. minuti meča.

Kiks ovog tima je iskoristila Mladost iz Malešića koja je pobjedom nad Prilukom od 4:0 došla na tri boda iza Bosne.

Najzanimljiviji duel ovog kola igrao se u Tojšićima, gdje su se sastali općinski rivali Sloga i Bosna Kalesija. Na kraju u velikom derbiju pobjednika nije bilo (1:1).

Gosti su poveli već nakon četiri minute igre pogotkom Idrisa Sakića, da bi Armin Hodžić na otvaranju drugog dijela postavio konačnih 1:1.

Najefikasniji meč viđen je u Orašju gdje je domaći Hajduk s 4:3 pobijedio Prokosoviće.

Druga liga Sjever, 19. kolo:

Mladost - Priluk 4:0

Mramor - Dinamo 1:2

Sloga Tojšići - Bosna Kalesija 1:1

Svatovac - Ingram 3:1

Hajduk - Prokosovići 4:3

Gradina - Bosna Mionica 1:0

Lokomotiva - Slaven 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi