Poraz Svatovca, Sloga i Slaven ponovo slavili

Druga liga Sjever, 27. kolo

Poraz Svatovca, Sloga i Slaven ponovo slavili

M. Šljivak

Pet utakmica 27. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a do novih pobjeda su stigli Sloga Simin Han i Slaven iz Živinica, dok je Svatovac upisao poraz.

Bolji od ekipe iz Poljica bili su fudbaleri Gradine iz Srebrenika, koji su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Poveli su domaći u drugoj minuti nadoknade prvog dijela preko Muslimovića, da bi na 2:0 povećao Likić u 71. minuti s penala.

Tračak nade gostima za pozitivan rezultat dao je Mahovkić golom za 2:1 deset minuta prije kraja, ali ostalo je 2:1 za Gradinu.

Sloga Simin Han je i dalje lider Druge lige Sjever. Pogotkom Almira Omerovića iz 52. minute pobijedili su Priluk s 1:0, te su vodeći tim s istim brojem bodova kao i Svatovac, ali i susret manje.

Živinički Slaven je također kandidat za plasman u Prvu ligu Federacije. Oni su danas savladali Mladost s 2:1, te su dva boda iza vodećeg dvojca.

Pobjedu su danas upisali i fudbaleri Sloge iz Tojšića nad Bosnom iz Mionice sa 2:0, dok je meč Mramora i Ingrama završen bez pobjednika, 1:1.

Druga liga Sjever, 27. kolo:

Gradina - Svatovac 2:1

Sloga Simin Han - Priluk 1:0

Slaven - Mladost 2:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Sloga Tojšići - Bosna Mionica 2:0 

Mramor - Ingram 1:1

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi