Poraz za SFK 2000 Sarajevo: Albanke do slavlja u nadoknadi

Kvalifikacijski turnir Lige prvaka

Poraz za SFK 2000 Sarajevo: Albanke do slavlja u nadoknadi

E. Škorić

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo danas su odigrale prvi meč kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, a u duelu s ekipom Vllaznia iz Albanije ostale su bez ijednog boda (0:1).

Izabranice Samire Hurem na Koševu su ugostile Albanke u meču 1. kola grupe 10 kvalifiakcija za Ligu prvaka, nakon što je jutros PAOK sa 8:0 razbio Bettembourg. Iako su bile i bolje dobrim dijelom meča, u završnici su ostale bez bodova.

U prvih desetak minuta nije bilo uzbuđenja, a prvu šansu imale su igračice Vllaznije u 11. minuti, no sjajan udarac glavom gostujuće nogometašice zaustavlja Hodžić.

Tri minute kasnije gošće traže penal nakon gužve u šesnaestercu SFK, no sutkinja je samo odmahnula rukom. Nakon jednog perioda dominacije Vllaznije, SFK je u 18. imao šansu nakon udarca Medić. Poslije toga korner za naše predstavnice, Kršo direktno gađa u gol, ali je Gardijan sigurna na golu albanskog tima.

Kršo u 23. minuti šutira preko gola, pa je i u 33. minuti iskosa gađala, lopta ponovo odlazi pored gola. Upravo ona je po desnoj strani bila najagilnija i odatle je prijetila najveća opasnost po gošće iz Albanije. 

Medić je u 53. minuti nakon soloprodora loše šutirala u trenucima kada je bila u mat poziciji, pa je ostalo 0:0. Ista igračica je u 68. minuti izašla na Gardijan jedan na jedan, no ova sjajno brani i spašava Vllazniju. Spahić je u 76. minuti zaprijetila udarcem s 30 metara, no izbacuje Gardijan u korner. Upravo ona je bila najbolji pojedinac na meču, a SFK 2000 nikako nije uspijevao da dođe do toliko željenog gola.

I kada su domaće tražile gol za pobjedu, on je postignut na drugoj strani. Doči je zabila u 92. minuti za slavlje Albanki na Koševu. Za tri dana SFK 2000 Sarajevo igra protiv Bettembourga (Luksemburg), a na kraju turnira odmjeriće snage s PAOK-om.

SFK 2000 Sarajevo - Vllaznia 0:1 (Doči 92)

SFK: Hodžić, Hadžić, Jašarević, Kapetanović, Kršo, Kuljanin, Piskić, Spahić, Am. Spahić, Al. Spahić, Spasojević.

Vllaznia: Gardijan, Maksuti, Bajraktari, Doci, Franja, Gjini, Jashari, Maliqi, Muja, Pavičević, Rrahmani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi