Porazi Rudara i Leotara

Prva liga RS, 16. kolo

Porazi Rudara i Leotara

E. Škorić

U nedjelju je odigrano šest susreta 16. kola Prve lige Republike Srpske.

Ekipe koje se bore za prvo mjesto, Rudar iz Prijedora i trebinjski Leotar, doživjeli su poraze na gostovanjima.

Leotar je u Novom Gradu s 2:1 poražen od Slobode. Strijelci za domaće bili su Ljuban Antonić u 32. i Aleksandar Vojnović u 65. minuti. Jedini gol za Trebinjce postigao je Predrag Šešelj s bijele tačke u 45. minuti.

Istim je rezultatom Rudar savladan u Krupi. Siniša Radoja je pogodio za prednost Prijedorčana u prvom dijelu, ali su Srđan Malinović u 55., te Marko Mazalica u 72. minuti donijeli Krupanima preokret.

Tekstilac je u Derventi slavio s 1:0 protiv Mladosti iz Gacka, a gol odluke postigao je Vladanko Komlenović u 72. minuti. 

Sa 1:0 je kod kuće, u Donjem Šepku, slavio Napredak protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, a strijelac je bio Aleksandar Stojanović u prvoj minuti. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Vlasenica je s 2:0 savladala Sutjesku iz Foče uz pogotke Vanje Zekića u 36. i 70. minuti. Proleter iz Teslića je u Janji s 2:1 bio bolji od Podrinja. Aleksandar Kondić i Vladimir Marković pogađali su mrežu domaće ekipe, a jedini gol za Podrinje postigao je Filip Kostić u 64. minuti s bijele tačke. Podrinje je od 57. minute igralo bez isključenog Nemanje Veselinovića.

Duel Drine HE Višegrada i Kozare igra se sutra s početkom u 14:30 sati. Kozara ima priliku da se izdvoji na vrhu. Trenutno Kozara (utakmica manje), Rudar i Leotar imaju po 30 bodova, Krupa 28, Sloboda N. Grad 26…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.