Porazi Slavije i Sutjeske, Sloboda deklasirala Borac

Prva liga RS, play-out

Porazi Slavije i Sutjeske, Sloboda deklasirala Borac

D. Vejo

U drugom kolu play-out faze Prve lige Republike Srpske danas su pobjede ostvarili Sloga, Zvijezda 09 i Sloboda MG.

Fudbaleri dobojske Sloge danas su na iznenađenje mnogih na gostovanju u Istočnom Sarajevu savladali domaću ekipu Slavije rezultatom 0:2. Plavo-bijeli nikako da stanu na zelenu granu ove sezone u prvenstvu RS. Dobojlije su jednim kvalitetnim disciplinovanim izdanjem stigli do novih bodova i tako u potpunosti nadigrali nemoćnog protivnika.

Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale. No, u nastavku su Dobojlije prebacile u veću brzinu. Prvo je Lukić u 54. minuti susreta pogodio za 0:1, da bi konačnih 0:2 postavio Mahmutović u 79. minuti utakmice. Do kraja meča, domaćin je pokušavao da se vrati ali snage nije bilo.

U drugom meču, snage su odmjerili Sutjeska i Zvijezda 09 u Foči. Tim iz Etno sela Stanišići slavio je rezultatom 0:2, a strijelci su bili Parmaković i Tripković.

Sloboda je na svom terenu konačno ostvarila pobjedu pod vodstvom novog šefa struke Čedomira Ćuluma. Ovoga puta, Mrkonjićani su bili bolji od fenjeraša Borca iz Šamca rezultatom 4:0. Strijelci su bili Stjepanović, Mirković, Milosavljević i Zarić.

U trećem kolu play-outa sastaju se:

Borac - Slavija

Sloga - Sutjeska

Zvijezda 09 - Sloboda MG

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije