Portugalski primitivizam na tribinama

Bh. navijači su među elitom

Portugalski primitivizam na tribinama

Portugalski navijači na Stadionu svjetlosti u Lisabonu sinoć su bili više nego nekorektni tokom susreta između Portugala i Bosne i Hercegovine.

Prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine na Luzu se moglo čuti samo gromoglasno zviždanje, a toliko mržnje i netrpljevisti nismo doživjeli od susreta sa bivšom reprezentacijom SiCG u zloglasnom susretu na Marakani.

Nema veze. Navijači Bosne i Hercegovine ponovo su pokazali da su oni odavno izborili plasman u evropsku i svjetsku elitu. Grupa od oko 3.000 navijača BiH nije prestala sa navijanjem svojim Zmajevima ni kada je rezultat na semaforu glasio 2:6! Svaka čast!



Na dan utakmice bh. navijači okupili su se na lisabonskom trgu Rosio, ali nisu napravili niti jedan incident, sve je proteklo u pjesmi i navijanju. Portugalci su nam možda očitali sinoć lekciju iz fudbala, ali smo mi njima dali lekciju iz navijanja, odnosno kako se bodri svoja reprezentacija.

Osim toga, reprezentacija BiH jedna je od rijetkih u svijetu, zajedno možda samo sa Englezima i Škotima, koja ima podršku svojih navijača gdje god da je igrala. SAD, Estonija, Albanija, Rumunija, Francuska, Njemačka, Švedska... nema države gdje se nisu viorile zastave BiH kada su Zmajevi tu igrali. Što se navijača tiče, ne moramo se brinuti. Imamo najbolje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.