Posao završen, Nigerijac na Grbavici!

Musa Muhammed novo pojačanje Plavih

Posao završen, Nigerijac na Grbavici!

M. Šljivak

FK Željezničar dogovorio je dolazak nigerijskog defanzivca Musse Muhammeda, potvrdio je za SportSport.ba Hadis Zubanović, koji je učestvovao u realizaciji ovog transfera.

Nakon odlaska Kerima Memije u Dansku, desni bok Plavih s Grbavice ostao je samo na Siniši Stevanoviću, pa se bh. tim dao u potragu za potencijalnim pojačanjima na ovoj poziciji.

Ponuđene su im usluge 20-godišnjeg Nigerijca Muse Muhammeda, koji trenutno nosi dres turskog Basaksehira. Klub je prihvatio ovu ponudu, a danas je zvanično i kompletiran njegov transfer na Grbavicu.

S turskim timom je dogovorena šestomjesečna posudba i u nastavku sezone će ovaj Nigerijac nositi dres sarajevskog tima. Treba istaći da će kompletne troškove njegove plate snositi istanbulski tim.

Musa Muhammed je član tima iz Istanbula postao u ljeto 2015. godine. Stigao je iz Heart Akademije, a ugovor s turskim timom ga veže do ljeta 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone je odigrao ukupno šest utakmica za Basaksehir, ali ga trener koristi samo u Kup utakmicama, pa u prvenstvu nije dobio šansu za igru.

Muhammed je član i selekcije Nigerije za koju je odigrao tri utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi