Posljednje upozorenje FIFA-e i UEFA-e

Sve je izvjesnija suspenzija

Posljednje upozorenje FIFA-e i UEFA-e

A. Beganović

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak članova Predsjedništva FSBiH sa predstavnicima UEFA-e i FIFA-e, Marcelom Benzom i Evom Pasquier, na kojem se razgovaralo o predstojećoj Skupštini FSBiH.

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e još jednom su istakli neophodnost usvajanja novog Statuta, te su po ko zna koji put potvrdili da će Savez biti suspendovan 1. aprila ukoliko isti na Skupštini FSBiH 29. marta ne bude usvojen.

Također su naglasili da neće biti nikakvog daljeg odgađanja suspenzije, kao ni selektivne primjene iste, što samim tim znači, da će klubovi i reprezentacije biti isključeni iz svih međunarodnih takmičenja.

Na službenoj web stranici Fudbalskog saveza BiH navodi se da su članovi Predsjedništva na današnjem sastanku istakli da globalna situacija u našoj zemlji  ne ide u prilog rješavanju ovog pitanja, ali da je konačna odluka na delegatima Skupštine.

Članovi Predsjedništva FSBiH istakli su da će rukovodstvo Saveza preduzeti neophodne mjere i aktivnosti da pomenuta skupštinska sjednica bude održana u skladu sa odredbama važećeg Statuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti