Postavljeni ciljevi za omladinske selekcije u 2014. godini

Skupština N/FS BiH

Postavljeni ciljevi za omladinske selekcije u 2014. godini

Potpredsjednik N/FS BiH Darko Ljubojević predstavio je program rada N/FS BiH za 2014. godinu. 

Kao najvažniji projekt u 2014. godini istaknut je Brazil u kojem će naša reprezentacija u junu igrati svoje prvo veliko takmičenje. Nakon Svjetskog prvenstva naš najbolji tim očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Ljubojević je istakao kako će se i u 2014. godini najveća pažnja posvetiti reprezentativnoj A selekciji. 

"Projekt Brazil svakako je najvažniji za nas u 2014. godini. Kada je u pitanju Tehnički sektor i tu je svakako najvažnija A reprezentacija. Kao i svake godine očekuju nas obaveze u domaćim takmičenjima, kao što je Premijer liga BiH ili Kup BiH. Polaganje trenerskih licenci će se održati i ove godine, a treneri će imati priliku da polažu C licencu, UEFA B licencu, UEFA  A licencu i UEFA PRO licencu," rekao je Ljubojević. 

Ciljevi omladinskih reprezentativnih selekcija:

U-21 Podmlađivanje reprezentacije i pripremanje za naredni kvalifikacijski ciklus.

U-19 Pripremanje reprezentacije i plasman u Elitini krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U-17 Pripremanje reprezentacije i plasman u Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U-15 Permanentan i stručan rad na bazi selektiranja i modeliranja reprezentacije(1999. godišta) Ova reprezentacije treba da predstavlja bazu za sve ostale reprezentacije u budućnosti.

Futsal reprezentacija - Podmlađivanje i uigravanje reprezentacije za naredna UEFA-ina takmičenja. Futsal reprezentacija će u 2014. godini odigrati šest prijateljskih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.