Poštenje, uvažavanje i dobra atmosfera osnova za uspjeh

Najljepša nogometna priča u BiH

Poštenje, uvažavanje i dobra atmosfera osnova za uspjeh

D. Kurbegović

Nakon 7. kola u Premijer ligi vrh ljestvice drži Zrinjski iz Mostara, koji je osvojio 16 bodova, na drugom mjestu nisu ni Sarajevo, ni Željezničar, nego Mladost iz Doboja kod Kaknja. Da, dobro ste pročitali! Klub koji je 2010. godine igrao najniži rang takmičenja u našoj zemlji jedina je ekipa danas u Premijer ligi BiH koja nije doživjela poraz.

Izabranici Ibre Rahimića u 7.kola imaju omjer od tri pobjede (Metalleghe, Olimpic, Široki), te četiri remija (Sarajevo, Krupa, Vitez, Radnik) uz gol razliku 11:7.

Klub koji je prošle godine u svojoj prvoj sezoni u historiji uspio da obezbjedi opstanak u Premijer ligi, ove sezone je barem na početku veliko iznenađenje, za one koji nisu pratili rad i igre ovog kluba.

Osnova za svaki uspjeh kluba jeste da su stvari u klubu poredane kako treba. Predsjednik Mensur Mušija, je "alfa i omega" Mladosti, njegova energija i predanost klubu je neprocjenjiva. Nijedan igrač koji je igrao u proteklih dvije-tri godine u ovom klubu nikad nije imao primjedbe na boravak u Doboju kod Kaknja. Nema igrača kojem je Mladost ostala dužna, nego se u slučaju prekida saradnje obe strane raziđu korektno i bez ikakve medijske pompe. 

Prijateljski odnos predsjednika sa svim uposlenicima kluba doseže do toga, da bez obzira u koja doba, oni mu se mogu obratiti bez obzira šta je u pitanju. U takvim uslovima, kada klub diše kao jedna porodica nije teško ni posložiti kockice i napraviti ekipu za pobjede.

Naravno da uspjeh ne dolazi preo noći, Mladost ne mijenja puno kada je u pitanju igrački kadar. Stručni štab ima maksimalno povjerenje, a kostur ekipe iz prošle sezone je ostao u Kaknju. Odlazak najboljeg strijelca Harisa Dilavera nadomjestio je dolazak Gorana Brkića, koji s Anelom Husićem nemilosrdno rešeta mreže u ovoj sezoni. Odlazak Mehmedalije Čovića u odbrani nadomješten je dolaskom Ervina Jusufovića, dok su ostale pozicije u ekipi poduplane, tako da Mladost na svakoj poziciji ima najmanje dva kvalitetna igrača.

Možda vam se na prvu sastav ekipe Mladosti učini onako prosječan, međutim to su većinom igrači koji imaju bogato iskustvo igranja u Premijer ligi, a pored igračkih odlikuju ih i ljudski kvaliteti, na čemu se posebno obraća pažnja prilikom angažovanja novih igrača. Na golu Mladosti je sjajni Adnan Hadžić, bivši golman Željezničara, Zrinjskog i Slobode, odbranom komanduje kapiten Aladin Isaković, koji je vjerovatno jedini igrač u Premijer ligi koji podjednako kvalitetno može igrati na svim pozicijama u ekipi. Motor ekipe je veznjak Aldin Šišić, koji je prava radilica na terenu i majstor za prekide i slobodnjake. U napadu je opasni dvojac Anel Husić i Goran Brkić, koji sjajno sarađuju i biće velika prijetnja za sve ekipe u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju nastavak sezone u naredna tri kola pokazat će ima li Mladost snage za nešto više od svoga cilja, a to je igranje Lige 6.Mladost u narednom kolu gostuje Slobodi, a onda na svome terenu dočekuje Željezničar, te mu slijedi gostovanje kod Zrinjskog. Ako te utakmice odigraju na nivou kakvom su bili u ovom uvodu Premijer lige, onda bi ekipu iz mjesta kod Kaknja svi mogli ozbiljnije shvatiti u nastavku sezone.

Mensur Mušija, Ibro Rahimić, Aladin Isaković, Crvena Legija su Mladost iz Doboja kod Kaknja, najljepša nogometna priča u BiH nastavlja svoju bajku u Premijer ligi BiH, a vjerujemo da bi uz jaču podršku lokalne i kantonalne zajednice ovaj mali klub sa evropskim manirima u skorijoj budućnosti mogao da bude jedan od kandidata za izlazak u Evropu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi