Posušje minimalno za prvo mjesto, Rama ubjedljiva

Druga liga FBiH grupa Jug

Posušje minimalno za prvo mjesto, Rama ubjedljiva

S. Mlaćo

U danima vikende odigrane su sve utakmice 5. kola Druge lige FBiH grupa Jug

Posušje je nastavilo sa sjajnim igrama i na svom stadionu Posušaci su sa minimalnih 1:0 savladali Tomislavgrad. Junak pobjede bio je Donimik Begić koji je u 48. minuti matirao Marka Vukadina.

Nakon iznenašđujućeg poraza od Rame, Klis je slavio u gostima kod Sloge iz Ljubuškog sa 3:1. Za Klis su pogađali Mirsad Hakalović, Nedim Kudra i Muamer Vila. Jedini pogodak za Slogu djelo je Tomislava Bošnjaka.

Rama je najpozitivnije iznenađenje nove sezone. Danas je sa 8:1 deklasirala Stolac, a već nakon prvih 36 minuta domaći su vodili 4:0. Strijelaci za Ramu bili su dva puta Stipo Babić dok su po jedan pogodak dodali Kasim Zahirović, Duje Nevistić, Marko Zadrić,  Hrvoje Šimunović i Zoran Krajinović, a autogol je djelo Joze Markovića. Jedini pogodak za Stolac postigao je Haris Buzaljko sa 11. metara.

Troglav 1918 je slavio u Mostaru kod CIM-a 2:1, a Kamešnica je sa 7:2 deklasirala Branitelj. U duelu Turbine i Neuma bilo je veoma uzbudljivo, a na kraju su gosti slavili 3:2. Sloga je u Gornjem Vakufu - Uskoplju sa 3:0 bila bolja od HNK Grude.

Na tabeli je nakon pet kola prvo Posušje sa 13 bodova, a Klis ima jedan manje. Rama, Neum i Cim imaju po 10. Na dnu je  Stolac bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije