Posušje slavio sa 6:0, Tomislavu tri boda u Čitluku

Druga liga FBiH - grupa Jug

Posušje slavio sa 6:0, Tomislavu tri boda u Čitluku

E. Škorić

Posušje je s ubjedljivim rezultatom 6:0 savladao Iskru u nedjeljnom susretu osmog kola Druge lige FBih - grupa Jug.

Posušaci su n a Mokrom Docu bili izuzetno raspoloženi za igru. Po dva gola postigli su Vranjković i rezervista Pišković, a po jedan Jurišić i Mandurić. 

U Kupresu je istoimeni domaćin s 2:1 bio bolji od Kamešnice. Strijelci za domaće bili su Šarić i Poturović, dok je na drugoj strani pogodio Madžar u 47. minuti. 

Šujica je s minimalnih 1:0 osvojila tri boda protiv gostiju iz Gruda. Gol odluke postigao je Stipić u 67. minuti susreta. Tomislav je u Čitluku sa 3:2 bio bolji od Brotnja. Landeka i Pavić, te rezervista Jurič tresli su mrežu Čitlučana, dok su golove za Brotnjo postigli Petrović u 44. i Sušac u 85. minuti.

Nakon osam kola, Sloga i Posušje imaju po 22 boda, Tomislav 18, Grude 15, Blagaj i Kupers (uz utakmicu manje) po 13…. Sloga i Iskra su na dnu sa po četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.