Potpisan sporazum, Olimpic u najjačem sastavu na Grbavici

Dobre vijesti

Potpisan sporazum, Olimpic u najjačem sastavu na Grbavici

A. Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Olimpic, a iako je postojala realna mogućnost da susret neće biti odigran od toga neće biti ništa.

Fudbaleri najmlađeg sarajevskog premijerligaša zbog neisplaćenih plata zaprijetili su čelnicima kluba da neće igrati na Grbavici ukoliko se s njima ne postigne sporazum.

U cijelu priču angažovan je i Sindikat profesionalnih fudbalera na čijem čelu se nalazi Aldin Džidić koji je u razgovorima zastupao nezadovoljne igrače Olimpica i danas je potpisan sporazum sa čelnicima Olimpica u kojem stoji da će do 26. oktobra biti isplaćena dugovanja igračima sarajevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Vukovi sutra na Grbavicu istrčati u najjačem timu, a ukoliko Olimpic ne ispoštuje sporazum Sindikat će u ime igrača pokrenuti postupak u Fudbalskom savezu BiH kako bi se zaštitila ugovorna i zakonska prava fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi