Potvrđeno: Ivica Osim predsjedavajući

Završena sjednica Komiteta za normalizaciju

Potvrđeno: Ivica Osim predsjedavajući

Na današnjoj prvoj sjednici Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Ivica Osim izabran je za prvog predsjedavajućeg ovog tijela.

Za potpredsjednika Komiteta za normalizaciju izabran je Darko Ljubojević, a UEFA i FIFA naložile su Komitetu da pripremi teren za održavanje Skupštine 26. maja, na kojoj će se morati usvojiti Statut inače će uslijediti jednogodišnja suspenzija N/FSBiH.

Sastav Skupštine ostaje isti kao i prije, što će svakako otežati posao Komitetu za normalizaciju, čiji će posao biti lobiranje kod delegata Skupštine da se izglasa prihvatanje statuta.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici UEFA i FIFA Eva Pasquier, Marcel Benz, te Rudi Zavrl, kao i Ivica i Amar Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, Ivan Beus, Faruk Hadžibegić, Dušan Bajević i Sergej Barbarez.

Dogovoreno je da se naredna sjednica Komiteta za normalizaciju održi do kraja ove sedmice, najvjerovatnije u Sarajevu.

Ostanite uz SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.