Povratak neporaženog: Uščuplić nastavlja tamo gdje je stao

11 pobjeda i 4 remija u 15 utakmica nisu zaboravljeni

Povratak neporaženog: Uščuplić nastavlja tamo gdje je stao

A. Haznadarević

Nakon što je FK Sarajevo početkom aprila prošle godine prekinulo saradnju sa Roberom Jarnijem, Upravni odbor bordo kluba je skoro potpisao Ljupka Petrovića kao novog trenera, kada je došlo do naglog zaokreta, a ekipu je sticajem okolnosti morao preuzeti trener juniorskog tima Dženan Uščuplić. Ovaj bivši igrač Sarajeva koji je od 1994. pa sve do 2002. godine nosio bordo dres, jako se dobro snašao na klupi seniora, te je ekipu vodio do kraja sezone, a zadržan je i kasnije, sve do oktobra i imenovanja Mehe Kodre kao "trajnog riješenja".

Dženan Uščuplić je ekipu Sarajeva vodio u 22 službene utakmice, u kojima je Sarajevo ostvarilo 14 pobjeda, 4 remija i 4 poraza. Posebno zanimljiva je činjenica da praktično još nijednom nije doživio poraz u Premijer ligi, koja će mu u novom mandatu upravo biti i jedini cilj koji ima pred sobom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/24 Kreni

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.