Povratnik Bogičević i Željina djeca za trijumf u Goraždu

Plavi slavili u Goraždu

Povratnik Bogičević i Željina djeca za trijumf u Goraždu

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su kao gosti Goražde s 3:0 u revanš susretu osmine finala Kupa BiH, te s ukupnih 8:1 idu među osam najboljih.

Prvo poluvrijeme donosi slab fudbal. Nije bilo velikih uzbuđenja, a oba tima su imala po nekoliko pokušaja prema protivničkom golu.

Željo je prijetio preko Nikolića, Lazića i Beširevića, dok je za domaće u finišu pokušao Jasmin Šuntić, ali golova nakon prvih 45 minuta nije bilo.

Otvaranje drugog poluvremena pripada Plavima. Imali su šanse preko Nikolića i Lazića, ali je Ćulov odbranio njihove pokušaje.

Ćulov je u 61. minuti sjajno odbranio udarac Samira Bekrića, ali je bio nemoćan u 67. minuti kada njegovu mrežu pogađa Jadranko Bogičević za prednost Željezničara od 0:1.

Sve dileme oko pobjednika riješene su 10-ak minuta prije kraja. Mladi debitant Anel Šabanadžović u prvom kontaktu s loptom pogađa za potvrdu pobjede Plavih od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Ajdin Mujagić golom u 87. minuti meča.

Kup BiH, osmina finala:

Goražde - Željezničar 0:3 (Bogičević 67', Šabanadžović 81', Mujagić 87')

GORAŽDE: Ćulov, Hiroš, Korda, Dučić, Kurtović, Kozica, Korjenić, Adžem, Šuntić, Rovčanin, Čakar. 

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Beširević, Bekrić, Bogičević, Stanić, Beganović, Šećerović, Nikolić, Osmanković, Žerić, Lazić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi