Povratnik u društvo najboljih protiv novajlije

Rudar protiv Maldosti traži tri boda

Povratnik u društvo najboljih protiv novajlije

A. Beganović

U okviru 1. kola Premijer lige Rudar snage će odmjeriti Rudar i Mladost, klubovi koji su u prošloj sezonu igrali Prvoj ligi Federacije i Prvoj ligi Republike Srpske.

Povratnik u Premijer ligu Rudar Prijedor novu sezonu će otvoriti protiv novajlije Mladosti iz Kaknja. Jedini cilj ovog kluba je opstanak, a da bi došli do toga moraju da pobjeđuju od prvog kola, smatra defanzivac Nemanja Pekija.

"Mladost je pomalo i nepoznanica za nas, ali bez obzira na to mi smo favoriti. Igramo pred našim navijačima i to je dovoljan motiv da od prvog minuta zapnemo svim silama i da ostvarimo pobjedu na početku sezone. Smatram da je i kvalitet na našoj stgrani", optimista je fudbaler Rudara Nemanja Pekija.

Mladi štoper se prisjeća dešavanja od prije dvije godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo iskustvo od prije dvije godine kad smo zbog lošeg početka izgubili dosta bodova, posebno na domaćem terenu i to nas je koštalo ispadanja.  Zato moramo od prvog kola svim silama krenuti u sakupljenje bodova", dodao je Pekija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti