Poznat igrački kadar Čelika za narednu sezonu

Nadaju se dogovoru sa Mahmutovićem

Poznat igrački kadar Čelika za narednu sezonu

D. Kurbegović

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog Polja održana press konferencija na temu dešavanja u klubu i početak prvenstva u Premijer ligi. 

Poznato je svima da je Čelik posljednji od svih klubova iz Premijer lige krenuo s pripremama, da nije nigdje van Zenice išao na pripreme, te da je odigrao samo tri pripremne utakmice. Kada se tome doda da su klub napustili gotovo svi igrači iz prošle sezone, onda nije teško zaključiti da će se crno-crveni i naredne godine grčevito boriti za opstanak.

Danas je prisutnim novinarima na press konferenciji  šef stručnog štaba Kemal Hafizović dao imena igrača s kojim ulazi u narednu sezonu Premijer lige. Zeničani će prvenstvo početi sa većinom igrača koji su iz Zenice, a koji su proteklih godina igrali za klubove u nižim rangovima. Tu su još par pojačanja iz drugih klubova, te golman Marković i Kuoadio, kojima je šef struke oduševljen.

Kako je kazao predsjednik kluba Jasmin Memišević na press konferenciji, igrački kadar još nije definitivno kompletiran, potajno se nadaju da uz pomoć nekih sponzora mogu dovesti Aidina Mahmutovića na Bilino Polje. Velika je vjerovatnoća da naredne sezone u crno-crvenom dresu neće igrati ni Dilaver, Smriko, Salčinović i Regoje jer nisu postigli sporazum s Upravom kluba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu trenutni igrački kadar ne može ponuditi mnogo toga, osim želje i borbe da se dokažu u crno-crvenom dresu. Ako je u čemu majstor sadašnji šef struke Zeničana to je onda otkrivanje i forsiranje mladih igrača u prvom timu. Sezona za Zeničane će sigurno biti teška, ali očekuje se da na kraju izbore opstanak, te da afirmišu nekoliko mlađih igrača, koje bi eventualno na kraju sezone mogli unovčiti.

Igrački kadar Čelika za narednu sezonu: Matej Marković, Fikret Karajbić, Mutafa Mušija, Aleksandar Majdanac, Mahir Mehić, Armin Duvnjak, Aldin Šišić, Stefan Udovičić, Kenan Hafizović, Elman Pašalić, Emrad Šabanović, Vedad Jaganjac, Muhamed Dehić, Hrustan Kadrić, Hanan Adilović, Tarik Adilović, Anes Duraković, Dino Jurković i German Kuoadio.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi