Poznat uži spisak kandidata za novog selektora

Sedam imena u opticaju

Poznat uži spisak kandidata za novog selektora

E. Škorić

Na višesatnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije izabran novi selektor.

Komisija zadužena za imenovanje selektora bh. reprezentacije obavila je razgovore s kandidatima za nasljednika Safeta Sušića u proteklih 15-ak dana, te je o tome na današnjoj sjednici u Sarajevu upoznala sve članove Izvršnog odbora.

Zadnja tačka dnevnog reda na sjednici bio je izbor selektora, no članovi IO odlučili su da pričekaju s imenovanjem Papetovog nasljednika.

Međutim, poznat je uži spisak kandidata koji čini sedam imena. Među njima su Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Sergej Barbarez, Blaž Slišković i Igor Štimac.

Prvobitno je bilo jedanaest kandidata za selektora a nakon otpadanja Magatha je taj broj smanjen na deset. Lista je dodatno skraćena na sedam kandidata s kojim će vrlo brzo biti obavljeni dodatni razgovori. Nakon što se to desi, komisija će pred IO izaći sa imenima dvojice kandidata.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, danas nije bilo govora o imenovanju selekeotra u ostalih devet selekcija ali i tu će sve biti poznato do kraja godine.

Naredna sjednica Izvršnog odbora NFSBiH bit će održana do kraja godine i onda ćemo definitivno znati ko će voditi našu reprezentaciju u preostalom dijelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.