Poznati svi učesnici Prve lige FBiH za narednu sezonu

Poznato svih 16 ekipa

Poznati svi učesnici Prve lige FBiH za narednu sezonu

S. Mlaćo

Završena je još jedna sezona u Prvoj ligi Federacije BiH.

Uzbuđenja nije nedostajalo, a GOŠK iz Gabele novi je prvak, te novi-stari član BH Telecom Premijer lige BiH.

Gabeljani su definitivno pokazali najviše, te zasluženo na kraju slavili, a ovaj rang takmičenja napustilo je čak pet klubova.

To su Novi Travnik, Radnički Lukavac, Budućnost, Bosna Sema, te Goražde. Kolo prije bila su poznata četiri putnika za niži rang, a u posljednjem je ispala momčad Goražda koja je imala isti broj bodova kao Velež, ali odlučio je bolji međusobni duel Mostaraca.

Plasman u Prvu lige Federacije BiH za sezonu 2017(18 obezbijedila su četiri tima, četiri prvaka Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, dok su iz Premijer lige BiH u ovaj rang takmičenja ispali Olimpik i Metalleghe BSI.

To su: Slaven Živinice, TOŠK Tešanj, Iskra Bugojno i Igman Konjic.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U sezoni 2017/18 u Prvoj ligi Federacije BiH će nastupati: Olimpik, Metalleghe BSI, Slaven, TOŠK, Iskra, Igman, Bosna Visoko, Sloga, Rudar, Čapljina, Travnik, Bratstvo, Zvijezda, Orašje, Jedinstvo, Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije