Pravilnik takmičenja: Nema odgode vječitog derbija

Pravilnik takmičenja: Nema odgode vječitog derbija

A. Beganović

Najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Sarajeva i Željezničara, gotovo sigurno će se igrati 16. maja kada je i planirano odigravanje susreta 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su iz FK Željezničar uputili zahtjev za promjenu termina odigravanja vječitog derbija od toga, prema našim informacijama neće biti ništa, odnosno duel sarajevskih rivala biće odigran 16. maja.

Plavi su promjenu termina vječitog derbija tražili zbog toga što će na spisku selektora juniorske reprezentacije Tonija Karačića za elitni krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo najvjerovatnije biti tri fudbalera na koje trener ekipe s Grbavice ozbiljno računa.

Međutim, klubu iz Zvnorničke 27 u prilog ne ide Pravilnik takmičenja u čijem članu 29 stoji da se susret može odložiti ako klub daje dva ili više igrača u mladu i seniorsku reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako klub daje dva ili više igrača u reprezentaciju Bosne i Hercegovine („A“ i„U-21“), radi odigravanja utakmica predviđenih kalendarom takmičenja, na njegovzahtjev mora se izmijeniti raspored odigravanja prvenstvene ili kup utakmice. Odredbe stava 1. ovoga člana ne mogu se primjenjivati u slučaju kada se radi o igraču koji je uzet u obzir za omladinsku i kadetsku reprezentaciju. Odluku o odlaganju utakmice donosi nadležni takmi čarski organ i o tome pismeno obavještava klubove tri dana prije utvrđene utakmice čiji se termin pomjera", navodi se u članu 19 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.