Prcić 'procvjetao' u Perugiji: Treneru Torina je bilo žao

Emotivan rastanak sa trenerom

Prcić 'procvjetao' u Perugiji: Treneru Torina je bilo žao

Povremeni bh. reprezentativac Sanjin Prcić (22) za kratak vremenski period uspio je opravdati epitet pojačanja u italijanskoj Perugiji. 

Naime, mladi Prcić je u tim koji se takmiči u Seriji B dospio nakon neuspješne epizode u prvoligašu Torinu i u razgovoru za italijanske medije je otkrio da je imao prilično emotivan rastanak sa bivšim trenerom Venturom. 

"Znao sam da će mi biti potrebno vrijeme da se priviknem na Italiju, ali nakon dva ili tri mjeseca očekivao priliku koju na kraju nisam dobio. Ostao sam u dobrim odnosima sa ljudima iz kluba, čak i kada sam bio odlazio u Perugiju trener Ventura mi je rekao da mu je jako žao", kazao je Prcić i dodao da mu je nakon gola protiv Ternane čestitao bivši saigrač Nikola Maksimović.

Italijanske medije je također interesovalo i u kakvim je Prcić odnosima sa bh. kolonijom iz Rome.

"U jako dobrim odnosima sam sa Pjanićem, kao i sa Zukanovićem i Džekom kojem sam čestitao nakon što je nedavno postao otac po prvi put. Igrali smo jednom zajedno u reprezentaciji", istakao je 22-godišnji Prcić. 

Prcić tokom razgovora nije krio da je oduševljen životom u Italiji.

"Ja sam rođen u Francuskoj, ali Italija je stvarno nešto posebno. Hrana i grad mi apsolutno odgovaraju. Prije nekoliko dana sam posjetio Firencu, a inače slobodno vrijeme iskoristim i da pogledam neku dobru utakmicu. Trudim se uvijek da naučim nešto." 

Prelazak u Perugiju za Prcića se ispostavio kao pravi potez.

"Još uvijek sam uzbuđen nakon što sam postigao novi gol. Navijači su me bombardovali sa porukama nakon utakmice i ne krijem da je lijep osjećaj. Perugia je prekrasan grad, a volio bih sa svojim trenutim klubom da izborim doigravanje za ulazak u viši rang", istakao je Prcić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi