Prcić sve bolji u podmlatku Sochauxa

Mladi reprezentativac BiH na dobrom putu

Prcić sve bolji u podmlatku Sochauxa

Miralem Pjanić, Emir Spahić i Safet Sušić pune stranice u francuskoj štampi, a na dobrom putu da krene njihovim stopama je i talentovani Sanjin Prcić.

Mladi igrač francuskog Sochauxa pokazao je do sada da posjeduje veliki potencijal i francuski stručnjaci imaju samo riječi hvale za ovog talentovanog bh. igrača.

¨Stvarno ne znam šta da kažem,  ako stručnjaci misle da sam dobar, možda su i upravu. Ja sebe ne bih htio hvaliti, jer to trebaju drugi da rade. Moje je samo da radim što bolje i nadam se da će me još dugo spominjati fudbalski stručnjaci", kaže mladi Sanjin Prcić.

Jedan si od boljih igrača u mladoj ekipi Sochauxa?

"Mislim da zaista dobro igram, a da li jedan od najboljih ne znam jer imamo puno dobrih igrača. Imam iza sebe veoma dobru statistiku jer sam u sedamnaest utakmica postigao osam golova, i  imao sam 14 asistencija, čime se i bolji igrači ne mogu pohvaliti. Inače igram za U-19 ekipu i treniram sa B-timom Sochauxa. Vjerovatno su po mojoj statistici prosudili da sam jedan od važnih igrača svog tima".

Imali ste neke kontakte da promjenite sredinu?

"Imao sam neke ponude iz Engleske. Bila mi je čast da se Englezi interesuju za mene i razmotrio sam sve ponude. Ali mi se ipak prije njih javio jedan njemački menadžer koji mi je ponudio fantastične uslove i potpisao sam sa njim ugovor da me zastupa. Pošto je veoma dobar menadžer i na doborm glasu nadam se da će mi karijera sa njim ići uzlaznom putanjom¨.

Sa reprezentacijom si prošao u drugi krug takmičenja, kakva su očekivanja?

"Veoma sam sretan što smo prošli prvi krug, mislim da imamo kvalitetnu ekipu koju vodi odličan stručni štab. Ja se dobro osjećam u toj ekipi u kojoj smo svi dobri drugovi i dobro se slažemo. Grupa jest teška, ali smo mi pokazali da se možemo nositi sa teškim protivnicima. Siguran sam da ćemo sve dati od sebe, kako bi dostojno prezentovali naš nogomet", rekao je jedan od većih bh. talenata Sanjin Prcić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.