Predsjednik Čelika uoči nastavka Premijer lige

"Predali smo zahtjev Poreznoj upravi za reprogramiranje"

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelika u posljednjih mjesec i po dana doživio je velike promjene u i oko kluba, atmosfera oko kluba je sada znatno zdravija, kakva je ustvari i trebala biti proteklih godina, kada je klub napravio ogromne dugove, zbog kojih su im blokirani svi računi.

Novo rukovodstvo kluba na čelu sa Selvedinom Šatorovićem radi odlične stvari u klubu, mnoge su stvari krenule na bolje, a na današnjoj press konferenciji u klubu prvi čovjek Zeničana je otkrio šta se to sve radilo u proteklom, te šta namjeravaju u narednom periodu.

"Pozitivne stvari se dešavaju u klubu, za mjesec i po dana ovaj Upravni odbor uradio je jako mnogo stvari. Kompletirali smo igrački kadar za proljetni dio sezone, tako da smo manje-više sve kvalitetne igrače, koji su bili slobodni, te koji su se mogli prilagoditi našim uvjetima i doveli u Čelik. S ovim igračkim kadrom, uz maksimalno zalaganje svih u i oko kluba, opstanak ne bih trebao da bude upitan. Uveli smo transparentnost u radu, kada je u pitanju trošenje sredstava. Uputili smo zvanični zahtjev Poreznoj upravi FBiH za reprogramiranje duga. Nadamo se da će se ovaj proces uspješno okončati, te da će Čelik ući u tu priču. Uputili smo zahtjev prema preduzećima i fizičkim licima, prema kojima klub ima dugovanja, neki od njih su se već javili da dogovorimo dio reprograma ili oprosta dugovanja. Radimo i na pronalasku novih sponzora i tako da u jednom pozitivnom ozračju dočekujemo nastavak sezone“ ističe Šatorović.

Osvrnuo se i na pripreme u klubu oko utakmice sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo što se tiče dijela na stadionu zajedno s navijačima odradili akciju čišćenja. Uveli smo besplatno korištenje interneta za sve gledatelje koji dođu na Bilino polje. Uvodimo jednu novu praksu, da ćemo pozvati jednu ili dvije škole na svaku domaću utakmicu. Oni će biti smješteni u VIP „B“ loži. Pozvao bih sve ljubitelje nogometa u Zenici, ali i BiH koji su u zadnje vrijeme apstinirali od nogometa da dođu u subotu na Bilino polje, kako bi s ispunjenim tribinama pomogli klubu i momcima koji nose sveti dres, kako bi ostvarili pozitivan rezultat protiv Zrinjskog iz Mostara“ kazao je za kraj Šatorović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi