Predrag Zekanović publici pokazivao tri prsta

Na utakmici Omladinske lige između Čelika i Borca

Predrag Zekanović publici pokazivao tri prsta

D. Kurbegović

Proteklog vikenda odigrano je i četvrto kolo Omladinske lige BiH u nogometu. Na pomoćnom terenu Kamberovića polja svoje susrete odigrali su kadeti i juniori Čelika i Borca iz Banja Luke.

Kratko ćemo samo spomenuti da su obje utakmice završene miroljubivo, kadeti su igrali 1:1, dok su juniori također remizirali 2:2, a duel juniorskih ekipa obilježio je jedan ružan gest gostujućeg nogometaša.

Junior Borca Predrag Zekanović u 44. minuti izveo je najstrožu kaznu za gostujuću ekipu i pogodio za izjednačenje rezultata 1:1, međutim nakon gola mladi igrač provocirao je publiku koja je pratila susret dižući tri prsta što je razljutilo domaćine, a veći incident spriječio je glavni sudija koji je sasvim zasluženo pokazao crveni karton Zekanoviću, koji je raspravljajući se sa sudijom i publikom otišao u svlačionicu ostavivši svoje saigrače da čitavo poluvrijeme igraju s igračem manje.

Svakako da ovakvim stvarima nije mjesto u nogometu posebno kada se radi o mlađim igračima, nadamo se da se ovakve stvari više neće ponavljati, te da će mladi i talentovani Zekanović shvatiti svoju grešku, te da će se u daljoj karijeri više brinuti kako da postigne što više golova, te doprinese boljem rezultatu svoje ekipe nego stvarima koje nemaju veze s nogometom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.