Predsjednik FS Estonije: Neki bh. igrači nisu željeli igrati

Nervoza se osjetila i prije meča

Predsjednik FS Estonije: Neki bh. igrači nisu željeli igrati

Bakljada koju su naši navijači, popularni BH Fanatikosi, priredili na sinoćnjoj utakmici protiv Estonije u Talinu zadala je glavobolje čelnicima N/FSBiH. 

Budući da su baklje i pirotenika jedna od stvari koje UEFA već odavno ne želi na stadionima, čelnici krovne kuće bh. nogometa su primorani suočiti se sa novčanom kaznom, ali i gnjevom navijača zbog neuspješnih kvalifikacija. 

Prema tvrdnjama koje je iznio predsjednik Fudbalskog saveza Estonije Aivar Pohlak, među igračima BiH se osjetila nervoza uoči utakmice jer su bili svjesni što će se dogoditi na tribinama, a neki od njih navodno zbog toga nisu željeli ni igrati.

"Za vrijeme dolaska na stadion bilo je jasno da su igrači nervozni. Na kraju krajeva, oni su vjerovali znali šta će se desiti ili su pretpostavljali", rekao je Pohlak o bakljadi koja je na nekoliko minuta prekinula utakmicu, te dodao:

"To je možda i razlog zašto neki od glavnih igrača nisu počeli utakmicu, nisu željeli biti dio ovog nereda. Očito je da navijači BiH imaju nešto protiv Saveza, a vjerovatno i ekipe." 

Javnost u Estoniji je mišljenja da tamošnji Savez nije položio UEFA-in test za sigurnost, odnosno da je veliki propust to što je navijačima BiH uopšte omogućeno da na stadion unesu previše pirotehničkih sredstava. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije